Conservació i recuperació de sòls

Els sòls constitueixen un recurs limitat difícilment renovable a curt termini, i que dóna suport -entre d'altres processos importants- a la producció vegetal.

Per arribar a tenir un sòl, en el sentit rigorós del terme, cal que es mantingui durant molt temps la interacció entre uns materials inerts de partença i una diversitat d'éssers vius, sota els efectes de la posició topogràfica i del clima.

El tema de la conservació i recuperació de sòls és especialment important en unes condicions climàtiques que afavoreixen la pèrdua de sòl a gran escala -desertització-.

L'acció de l'home pot modificar àmpliament l'evolució dels sòls, sigui accelerant la seva diferenciació, restringint la seva natural evolució o, fins i tot destruint-los irreversiblement.

Les actuacions de TGA en aquest àmbit es centren principalment en la conservació i recuperació dels sòls on hi ha intervingut l'acció de l'home però també en la gestió de la fertilitat dels sòls entesa com la planificació i desenvolupament d'una estratègia cultural concreta amb l'objectiu de:

Guia de Compostatge

 Web desenvolupada per TGA, SL-2009-2012 - C/ Creu, 30 - 08960 Sant Just Desvern - Tel. 93 3723832 - Fax 93 4706127 -  tgasl@tgasl.com -
Avís legal