Dipòsits controlats

S'entén per dipòsit controlat una actuació d'enginyeria que té per objecte eliminar els materials residuals en el sòl, a un cost raonable i minimitzant l'impacte ambiental.

Ja que sempre existeixen productes finals que no poden ser tractats ni reciclats, el dipòsit controlat és un element irrenunciable en la gestió integrada dels residus –reducció en la generació; reciclatge; tractament; sistemes d'eliminació–.

Les actuacions de TGA cobreixen tant els projectes de disseny i millora dels dipòsits controlats        –incloent la redacció de programes d'explotació– com els projectes de clausura definitiva i els estudis encaminats a la rehabilitació del paisatge.

Cal remarcar també que els processos de fermentació de la fracció orgànica dels residus emmagatzemats a les zones clausurades dels dipòsits controlats generen biogàs que conté gas metà en proporcions elevades. Les emissions d'aquest gas potencien l'efecte hivernacle a més de suposar un risc d'explosió.

Però el metà present en el biogàs és també un combustible que es pot  utilitzar per a produir energia elèctrica i tèrmica.

TGA du a terme projectes de desgasificació per tal de controlar les emissions de metà així com projectes de captació i aprofitament energètic del biogàs.

 

Guia de Compostatge

 Web desenvolupada per TGA, SL-2009-2012 - C/ Creu, 30 - 08960 Sant Just Desvern - Tel. 93 3723832 - Fax 93 4706127 -  tgasl@tgasl.com -
Avís legal